Muziekjaren


2011 2012 2013 2014 2015 2016

2017 2018 2019

Muziekjaar 2016


Kamerkoor Cantilene geeft voorjaarsconcert


Op vrijdag 15 april 2016 staat het voorjaarsconcert van kamerkoor Cantilene op het programma. Het concert in kerkgebouw De Fontein staat in het teken van muziek uit de vroege en late Romantiek. Zoals verwacht mag worden van Cantilene zal een deel van het programma à capella worden uitgevoerd. De overige koormuziek zal worden begeleid door Julian Jonker, die het orgel zal bespelen. Het koor staat onder leiding van Lorenzo Papolo. Deze avond kunt u muziek beluisteren van o.a. Felix Mendelssohn-Bartholdy (de bekende Psalm 100 op. 69, nr. 2 en Verleih uns Frieden), Franz Schubert (Deutsche Messe). Verder staat er Engelse koormuziek op het programma van Sir Arthur Sullivan (Lead, kindly light, O love the Lord en The Long Day Closes), S. S. Wesley en Edward Elgar. Het concert begint om 20.15 uur. De deuren van De Fontein gaan om 19.45 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,–. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden, Adri van Rijn (telefoon 4029682) en op de avond van het concert in het kerkgebouw.

201120122013201420152016


Succesvol optreden korendag Sassenheim


Kerkkoor De Lofstem uit Sassenheim organiseerde in samenwerking met de KCZB Regio Noord West een korendag op zaterdag 8 oktober 2016 in vier kerken in Sassenheim.
Ook Kamerkoor Cantilene deed mee aan deze korendag. Om 13.30 uur stond een optreden gepland in de Havenkerk. Het koor bracht een zestal liederen ten gehore. Van Arthur Sullivan: “Lead kindly light”, “The long day closes” en “O, love the Lord”. Vervolgens klomk het “A charge to keep I have” van S. S. Wesley, “God that madest earth and heaven” (trad. Welsh melody) en tot slot “The tide rises”, van Kirby Shaw. Het gehele programma werd a capella uitgevoerd.
Om drie uur stond een optreden gepland in de Pancratiuskerk. Een grote kerk met een ruime akoestiek, waarmee terdege rekening mee moest worden gehouden. Ook hier werden een zestal liederen a capella ten gehore gebracht. Als een van de weinige koren had Cantilene voor dit tweede optreden een ander programma samengesteld. Als eerste zong het koor “Verleih uns Frieden”, van Felix Mendelssohn Bartholdy, gevolgd door drie delen uit de Deutsche Messe van Franz Schubert (Gloria, Sanctus en Finale). Afgesloten wordt met twee werken van Arthur Sullivan, “The long day closes” en “Lead, kindly light”. Gezien het applaus en reacties achteraf, viel het optreden zeer in de smaak bij het publiek. Al met al kan het koor terugkijken op twee geslaagde optredens.