Muziekjaren


2011 2012 2013 2014 2015 2016

2017 2018 2019

Muziekjaar 2015


Cantilene zingt bij opening tentoonstelling Blauwe Tram


In het kader van de Oranjefeesten Katwijk aan den Rijn had de Oranjevereniging weer een bijzonder evenement georganiseerd. Een gerestaureerd exemplaar van de Blauwe Tram werd naar Katwijk gebracht. In de Rijnstraat was een stuk tramrails aangelegd, waarop de authentieke tram heen en weer reed. Veel Katwijkers maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om nog een keer een ritje met de Blauwe Tram te maken. Ook was er in de Open Hofkerk een tentoonstelling ingericht over de Blauwe Tram. Maandag 24 augustus was er een bijeenkomst voor de ingebruikname van de tram en de opening van de expositie. Cantilene was uitgenodigd om in het kader van Katwijk Binnenste Buitenkunst een aantal keren op te treden. Speciaal voor deze gelegenheid had het koor een lied over de Blauwe Tram ingestudeerd, dat zeer in de smaak viel. Al met al weer een geslaagde avond.

Dodenherdenking


Op maandag 4 mei 2015 verleende het kamerkoor Cantilene haar medewerking aan de Dodenherdenking in een herdenkingsdienst in de Dorpskerk te Katwijk aan den Rijn. Onder leiding van gastdirigent Jaap Bol werd een viertal liederen gezongen. Verder waren er diverse toespraken en werkten kinderen van de Katwijkse basisscholen aan deze herdenking mee.

Cantilene verleent medewerking aan voorjaarsconcert Cantate Deo


Vrijdag 17 april 2015 verleende het Kamerkoor Cantilene haar medewerking aan het voorjaarsconcert van Chr. Gemengd Koor Cantate Deo. Door een late afzegging van een ander koor was een gat in de programmering gevallen, wat door Cantilene werd opgevuld. Cantilene kan terugkijken op een uitstekend optreden in een goed gevulde Fonteinkerk. Ondanks dat er een minimale bezetting van het koor aanwezig was (drie sopranen, drie alten, drie tenoren en drie bassen) deed dit niets af aan de warme klankkleur dat het koor kenmerkt. Voor deze avond had Cantilene de ’Missa Lumen’ van Lorenz Maierhofer op het programma gezet. Deze keer werd het uitgevoerd met orgelbegeleiding van Julian Jonker. Het publiek werd getrakteerd met een prima uitvoering van dit gevarieerde koorwerk. Verder zong het koor nog het bekende ’Verleih uns Frieden’ van F. Mendelssohn en een Welsh traditional ’God, that madest earth and heaven’, die a capella werden uitgevoerd. Samen met Cantate Deo was het koor nog te horen in twee delen uit de Deutsche Messe van F. Schubert. Al met al was het weer een geslaagde avond.

201120122013201420152016