Muziekjaren


2011 2012 2013 2014 2015 2016

2017 2018 2019

Muziekjaar 2019


Koralen van Bach


Op vrijdag 5 april kunt u het Kamerkoor Cantilene beluisteren tijdens een concert in kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan te Katwijk. Op het programma staan deze keer koralen uit de MatthaĆ¼s Passion van Johann Sebastian Bach. In de lijdenstijd wordt de MatthaĆ¼s Passion vaak integraal uitgevoerd. Voor sommige muziekliefhebbers is dit een te lange zit. Het koor heeft ervoor gekozen om alleen de koralen uit te voeren. Tussendoor zal er enige uitleg worden gegeven. Bijzonder is ook dat Kamerkoor Cantilene de meeste koralen a capella zal zingen. Aan dit concert wordt verder meegewerkt door de sopraan Jacomina van der Plas en het orgel zal worden bespeeld door Julian Jonker.

Cantilene werkt mee aan DodenherdenkingHet Kamerkoor Cantilene ontving een eervolle uitnodiging van de gemeente Katwijk om zijn medewerking te verlenen aan de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei 2019. Op verzoek zal het koor een tweetal liederen zingen in de herdenkingsdienst in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk aan den Rijn.

Korendag SassenheimOp zaterdag 18 mei wordt voor de tweede keer de Sassenheimse korendag georganiseerd. Op deze dag zullen in een viertal kerken diverse koren optreden. De dag is opgedeeld in zogenaamde carrousels. In elke kerk zullen per carrousel drie koren afzonderlijk een optreden van twintig minuten verzorgen. Elk uur wordt er van kerk gewisseld. Ook Kamerkoor Cantilene is weer van de partij. Het koor is ingedeeld in carrousel 1 en 2. In het eerste blok is Cantilene te horen in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 217. Tussen 9.30 en 10.30 uur zingen daar Zanggroep Cantabile uit Voorhout, de Kasteelheeren uit Lisse en Kamerkoor Cantilene. Het Katwijkse koor start om 10.10 uur. In carrousel 2 is Cantilene ingedeeld voor een optreden in de Pancratiuskerk, Hoofdstraat 188. Om 10.50 uur bijt The Early Birds uit Lisse het spits af, om 11.10 gevolgd door Cantilene, en het christelijk gemengd koor Cantate Deo uit Katwijk sluit dit blok af met een optreden tussen 11.30 en 11.50 uur. Cantilene heeft voor deze dag een programma opgesteld, dat in beide kerken gezongen zal worden. Van Sir Arthur Sullivan: Lead kindly light, The long day closes en O love the Lord. Van Johannes Brahms zingt het koor Dein Herzlein mild, en Rosmarin. Afgesloten wordt met O occhimanzamia, een compositie van Orlando di Lasso.

Cantilene zingt in RijnsburgZondag 13 oktober verleende Kamerkoor Cantilene haar medewerking aan een Zingendgelovendienst in de hervormde Grote Kerk te Rijnsburg. Het koor bracht tijdens de dienst een vijftal liederen ten gehore.